Isnin, Mac 30, 2009

Aku...
Aku rasa nak tulis yang bermanfaat untuk aku dan sesiapa saja yang mengaku dirinya itu aku. Pasal aku untuk menjadi aku yang sebenar... aku dari spek mata hitam aku sendiri, yang lahir dari hati aku dan diterjemahkan ke blog ni dengan kapasiti kemampuan aku seadanya.

Sebenarnya aku nak kau menjadi aku sepertimana kau seadanya. Aku tak tau sama ada aku dan kau itu sama, yang penting kau dan aku bersama-sama menjadi aku... Aku Boleh.

Aku boleh...
Aku tau aku boleh. Semua orang yang menjadi aku juga boleh. Boleh melakukan apa saje yang difikir tanpa menafikan kebolehannya. Fikirkan apa saja yang aku nak buat pasti aku akan buat. Bukan keputusan atau hasil yang aku buat itu penyudahnya tapi apa yang aku usaha dan laksanakan untuk membuatnya adalah satu kejayaan. Kau-kau ramai yang dah berjaya dan masih jugak mencari kejayaan. Kau-kau yang dah berjaya masih jugak belum mencapai kejayaan sebenar selagi kau masih terus berusaha mancari kejayaan lain yang lebih jaya. Maknanya kau masih mencuba berusaha selagi belum puas berjaya. Tak berjaya la tu. Memang kau dah berjaya tapi masih jugak cari kejayaan yang lain. Aku pun nak macam tu... mencari kejayaan selagi jantung masih berdegup, tangan boleh menggenggam, otak kekal berpusing dan kaki berdaya melangkah meneruskan usaha mencapai noktah kejayaan ntah bila. Ada ke noktah kejayaan? Mana ada... selagi belum puas. Sehebat mana pun kejayaan aku tetap akan mencari kejayaan yang lebih hebat dari kejayaan yang pernah dikecap. Chewahhh...

Kejayaan tu apa? Ada ke ianya wang ringgit atau harta benda atau kebahagiaan atau pun kepuasan melakukan sesuatu yang pernah diimpikan dan terus mencari kejayaan yang lebih hebat. Masing-masing yang menjadi aku pasti ada nilai kejayaannya sendiri.

Aku tau aku boleh...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan