Rabu, Mei 27, 2009

aku...

Aku tetap akan terus mencatat monolog ini selagi DIA mengizinkan lintasan idea melalui ruang kepala hotak aku ini. Apa saja yang aku rasa boleh berkongsi dengan kau, akan aku cuba penuhi ruang ini setiap kali ada kesempatan masa. Untuk kesekian kalinya setelah 16067 hari atau 385440 jam atau 23126400 minit atau 1387584000 saat, tergerak hati ini untuk mengira angka-angka yang tersurat telah aku lalui dan tak tahu berapa banyak lagi angka yang tersirat telah ditentukan DIA untuk aku. Yang lebih aku terfikir ialah adakah angka-angka ini sama banyak jumlahnya aku menyebut dan mengingatiNYA? Aku tetap bersyukur dengan pemberianNYA dan aku akan terus hendak apa yang aku mahu dengan izin DIA walaupun aku tak tahu apa yang bakal aku dapat. Aku akan terus berusaha, meminta, berdoa dan berserah. Tak ketahuan di angka mana aku dapat menggapai dan menikmatinya sebelum tiba angka terakhir yang dinoktahNYA.

Sememangnya kehendak tidak pernah memuaskan hati (nafsu). Semua yang diimpi nak digapai walau tak berkemampuan. Andai tercapai yang dicita pasti akan ada lagi impian setingkat lagi untuk digapai. Aku juga punya satu impian untukku genggam, mungkin selepas tu aku nak memeluknya pulak. Kemudian... aku pastinya nak yang lebih lagi. Aku tahu kau juga takkan merasa puas dengan apa yang dimiliki dan ingin memiliki yang lebih lagi, selagi masih ada masa untuk berusaha mencapainya.

Sekarang aku masih berusaha dan aku nak berkongsi dengan kau tak lama lagi dengan izinNYA. Yang pasti aku boleh... mengubah impossible menjadi i'm possible. Menjadikan ia satu design yang aku, kau dan mereka boleh menggunakannya untuk mengisi jiwa dan memotivasi diri melalui pernyataan seninya.

Aku akan terus berusaha dan kau sabarlah menunggu... insyaAllah selagi ada masa.
Alhamdulillah kerana telah menikmati masa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan