Khamis, Januari 06, 2011

cover396#isu 15 Januari 2011

Ketemu lagi selagi aku diberi ruang masa, ruang tempat dan juga ruang kesihatan untuk menulis kat sini. Aku akan terus mempromosi seperti selalunya walau bukan satu tugas yang diwajibkan tapi menjadi kewajiban aku untuk memberitahu kau tentang perkembangan produk tempat aku cari makan. Lain orang lain cara cari makan... ada yang terlebih makan, cukup-cukup makan atau tak cukup makan. Pokoknya nak cari makan jangan sampai 'makan orang'... sama ada makan kawan atau makan lawan. Aiseymen... apsal aku melalut pasal makan lak ni? Makan memang best tapi sebab makan juga boleh jadi tak best.

Okeylah, sesambil makan pun boleh layan majalah ni. Paparan Mat Despatch naik hangin bila Pak Cik Din menunggang motor cari makan dia sambil dibonceng kambing dan ditertawakan bosnya. Macam-macam boleh jadi untuk mencari makan asalkan boleh makan. Ada yang sanggup jadi kawan makan kawan bagi meneruskan hidup walau pernah makan sepinggan, minum secawan. Ada juga yang sanggup makan suap kerana nak hidup mewah dan selalu makan angin. Yang penting kau dan aku jaga makan sebelum dimakan.

Kalau lapar perut makanlah nasik, lapar iman makanlah ibadah, lapar pengetahuan makanlah ilmu, kalau lapar hepi makanlah lawak. Hehehe.... satu lagi, kalau laparkan pengalaman teruskanlah hidup.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan